Які ліки категорично не можна приймати разом?

Здоров'я, Новини

Не секрет, що деякі медичні препарати краще не змішувати, щоб уникнути небажаних наслідків. Лікарі назвали ще кілька груп ліків, які не можна приймати разом, про це інформує  Голос.if.ua  з посиланням на svidok

Осінь – це період застуд, а також сезон алергії. Багато людей одночасно і хворіють і мучаться від алергічних реакцій. Однак медики радять не приймати разом препарати, що допомагають при цих нездужаннях. Справа в тому, що вони мають однакові компоненти. Найбільш «легкий» ефект, який вас чекає – це млявість і сонливість.

Також медики категорично не рекомендують змішувати антидепресанти і знеболюючі. Це може призвести до шлункової кровотечі. Крім того, такий тандем небезпечний ризиком серцевого нападу, оскільки прийняті разом заспокійливі і знеболюючі дають збільшення кількості скорочень серця.

Ще один небажаний “мікс” – протизапальні і заспокійливі. Змішування цих ліків може збільшує ризик інсульту і кишкової кровотечі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.