В Україні подорожчає електроенергія для населення

Економіка, Новини

Найближчим часом немає ніяких перспектив щодо вирівнювання цін на електроенергію для промисловості і населення, тому тарифи будуть рости.

Така заява пролунала від голови Національної комісії з тарифами Валерія Тарасюка, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на replyua.net. За його словами, зарплати в Україні ніколи не стануть європейськими, якщо не буде побудований ринок і не буде переможене перехресне субсидування.
«Це самообман, що ми платимо низький тариф на електроенергію. Ми його платимо в ціні товару: ми платимо низький тариф, за нас його платить хлібозавод, закладає ціну в хліб, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібозавод ще й втрачає конкурентоспроможність – і це ланцюгова реакція », – розповів Тарасюк. Також він підкреслив, що різні тарифи для промисловості і населення – це ракова пухлина для економіки країни, і ситуацію потрібно вирівнювати. Він додав, що зараз існує єдиний шлях для подальшого розвитку – тарифи для населення повинні бути такими ж, як і для бізнесу.
Потрібно відзначити, що раніше експерти вже попереджали, що найближчим часом в Україні знову зростуть тарифи для населення. В даний час в Україні збільшується частка поновлюваних джерел енергії. У найближчі п’ять років фахівці обіцяють, що потужність відновлюваних джерел може збільшитися на рекордні 50%.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.