Нам такі інвестори в області непотрібні, – Шмигаль про будівництво свинокомплексу в Галицькому районі (фото)

Економіка, Новини, Суспільство

На захист громади сіл Насташино та Конюшки, де планували збудувати потужну свиноферму, також стали і народні депутати, про це інформує  Голос.if.ua. з посиланням на Версії.

Про це повідомили під час чергової онлайн-наради голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Мешканці сіл Насташино та Конюшки вже неодноразово перекривали дорогу національного значення Н-09 “Івано-Франківськ-Львів”, протестуючи проти спорудження майбутнього свинокомплексу. Люди вважають, що будівництво свиноферми призведе до забруднення довкілля та втрати води. Громаду підтримав голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль і запевнив, що тримає це питання в центрі уваги.

“Щодо будівництва свинокомплексу – тут ситуація контрольована, порушено кримінальне провадження. Я особисто тримаю ситуацію на контролі. Інвестор, очевидно, нечистий на руку, і я вже казав – нам такі інвестори в області не потрібні. Вони діють “безпредєльними” шляхами, порушуючи закон вже будівництво паркана розпочали. Тому прошу Нацполіцію дуже гостро реагувати на всі виклики громади по цьому випадку. Включились народні депутати, вони приймають участь в перемовинах і стали на захист громади. Будуть відповідні звернення до суду. Прохання до правоохоронних органів – забезпечити там порядок, щоб не було жодних протизаконних рухів, поки інвестор не пройде всі шляхи”, – відмітив на нараді очільник області.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.