Прикарпаття торгує зі 104 країнами – статистика

Економіка, Новини

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 104 країн світу.

Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області в січні–серпні цього року становили 594,9 мільйонів доларів США, імпорту – 509 мільйонів, що порівняно з обсягами січня–серпня минулого року склало відповідно 97,2% та 92,4%.

Cеред регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце, інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Індії, Російської Федерації, Польщі, Індії, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини, Німеччини.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 348,2 мільйонів або 58,5% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів тваринного походження, мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Болгарії, Німеччини, Польщі, Китаю, Білорусі, Румунії, Італії.

З країн ЄС отримано товарів на 260,9 мільйонів або 51,3% від загальнообласного обсягу імпорту, про це повідомляє Голос.if.ua .

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту засобів наземного транспорту, крім залізничного, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних матеріалів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.