Медики розповіли, коли молоко шкодить здоров’ю

Здоров'я, Новини

Молоко може бути корисним як джерело кальцію і вітамінів. Але також його вживання здатне нашкодити здоров’ю. Про те, в яких випадках цей продукт негативно впливає на організм, розповіли вчені.

Фахівці проаналізували властивості молока по відношенню до людей різного віку, про це інформує Голос.if.uа. В результаті вони зробили висновок, що жирне молоко надає різний вплив на організм – це залежить від стану загального здоров’я людини, наявності хронічних недуг.

«Для здорової людини жирність молока не має великого значення. Але якщо вона страждає, наприклад, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози або печінки, то висока жирність продукту може стати проблемою, що посилює патологічні процеси в цих органах », – вважає професор Олександр Перевалов.

Професор підкреслив, що люди старше 30 років повинні переходити на раціон харчування з малою кількістю насиченого жиру – це слід робити з метою профілактики серцево-судинних захворювань. Для людей старше 50 років цей принцип харчування повинен бути основоположним, сказав учений.

«Якщо люди старше 50 років ведуть малорухливий спосіб життя і вживають в їжу багаті жиром продукти, а також алкоголь, їм краще використовувати молоко жирністю 1,5 відсотка, тобто найменш жирне з усіх існуючих видів питного молока», – поділився рекомендацією професор Олександр Перевалов .

За його словами, вживання нежирного молока може зменшувати ризики виникнення ішемічної хвороби серця, а також набору зайвих кілограмів.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.