У найближчі рік-два ціни на мед залишатимуться на низькому рівні, – прогноз

Економіка, Новини

Низький рівень цін на мед буде зберігатися в найближчі рік-два, повідомляє  Голос.if.ua .

Про це під час Медового форуму «Україна медова і світ» заявила національна консультантка ФАО Анна Бурка, інформує UHBDP.

Вона також зазначила, що зростання споживання меду кінцевими споживачами та різними галузями харчової продукції сприяє збільшенню виробництва меду в світі. З 2000 року виробництво меду в світі зросло майже у 1,5 рази.

Разом з тим, починаючи з 2014 року середня експортна ціна на мед щорічно зменшується. Структура країн експортерів меду не змінна. Китай збільшив обсяги експорту на 22%, Аргентина на 20%, Індія – втричі, Мексика – вдвічі, Україна – в 7 разів.

«Незважаючи на те, що в країні фіксується офіційне скорочення виробництва меду, Україна залишається п’ятим світовим експортером за обсягами, експорт збільшився за останні вісім років у сім разів. Цей парадокс викликає увагу зі сторони імпортерів», – зазначила Анна Бурка.

Експертка також зауважила, що конкуренція у світі зростає, тож Україні буде важко конкурувати. Необхідна надійна система простежуваності, щоб знизити ризики, покращити довіру споживача до походження та якості меду.

«Споживачі все частіше надають перевагу крафтовій продукції малих виробників. Крім того, споживачі більш уважні до упаковки. Вони шукають продукцію для динамічного життя, тобто, маленькі порції меду в зручній упаковці. Глобальний тренд: низький рівень цукру в продукції. Зростання попиту на природні підсолоджувачі», – розповіла Анна Бурка.

Джерело: AgroTimes
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.