На Прикарпатті знищили найбільшу в історії плантацію коноплі (відео+фото)

Кримінал, Новини

На Косівщині поліцейські знищили плантацію коноплі в особливо великих розмірах.

Дотепер територію цілодобово охороняють спецпризначенці Івано-Франківщини, а вхід до чотирьох теплиць був опечатаний, про це інформує Голос.if.ua  з посиланням на ГУ НП в Івано -Франківській області.

Нарковмісні рослини та злочинну групу правоохоронці спільно зі співробітниками СБУ і прокуратури виявили у вересні 2019 року, у процесі досудового розслідування коноплю суд постановив знищити.

Відтак, 21 жовтня слідчі слідчого управління, працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП, поліцейські найближчих райвідділів і відповідні служби вивезли 89 тисяч 306 рослини на відкриту територію з теплиць. Додамо, що до того правоохоронці вилучали коноплю разом з коренем, складали в купу, а вхід знову опечатували.

“Вчора комбайн перемолов рослини разом з мінватою на вантажівку. Опісля перемол, який вже не несе відповідної наркотичної дії, вивезено у колекторні вигрібні ями”, – повідомили в ГУ Нацполіції.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 307 ККУ.

Нагадаємо, у селі Яблунів Косівського району працівники СБУ, поліції та прокуратури викрили рекордну плантацію марихуани, яку вирощували в теплицях. На місці в Яблунові затримали понад два десятки робітників “ферми”. Їхніх роботодавців-організаторів на місці не виявилося. Підозри оголосили лише трьом.

Охоронцю, орендарю та агроному Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 5 мільйонів 17 тисяч 502 гривні.

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.