“Тато”: франківцям презентують фільм про загиблого на війні добровольця

Новини, Суспільство

Сьогодні, 21 жовтня, в Івано-Франківську відбулася презентація документального фільму “Тато”.

Це історія юної українки, яка у пошуках, загиблого на російсько-українській війні батька, перетворилась на доньку воїна, пише Голос.if.ua.

«Лариса, ще одна режисерка, хотіла зняти ролик про Володимира Самойленка. Ми записали інтерв’ю з Ольгою, дочкою. Потім вирішили зняти фільм. Першопочатково ідеї і концепції для фільму не було», – розповіла режисерка Марта-Дарія Клінава.

Основний меседж фільму – розуміння того, що йде війна і люди не повинні розділяться на два світи: ті, хто це розуміють і ті, хто просто живуть.

«Я два роки шукала тата. Це був складний шлях. Фільм не тільки про війну, а про сімейні цінності. В мене був гарний батько, це важка для мене тема», – розповіла Ольга Самойленко, головна героїня.

Весна 2014 року стала початком війни на сході України. Російські регулярні війська увірвалися на територію суверенної України. Володимир Самойленко став одним з перших добровольців батальйону «Донбас».

Для його доньки Олі, її тато був найкращим другом. За два роки, їй доведеться подолати важкий шлях, щоб дізнатися про життя батька на війні. Про те, що таке ДНК та як ідентифікується тіло. У спілкуванні з побратимами та друзями, вона хоче зрозуміти, чому він пішов на війну, як змінила його війна. Олі належить відкрити батька з іншого боку: не тільки як турботливого сім’янина, але як і людину, віддану почуттю обов’язку до останнього подиху.

Фільм знімали два роки.

Коли Оля втратила батька їй було 18, вже через два роки пошуків на свій день народження вона забирала його тіло для перепоховання.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.