Кількість отримувачів субсидії скоротили з 46 до 15 тисяч у Франківську

Новини, Суспільство

Минулого року, станом на 1 травня, 46 тисяч франківських домогосподарств отримували субсидії, на цій рік таких буде тільки 15 тисяч.

Про це пише  Голос.if.ua  з посиланням на пресслужбу міського голови.

Все через нововведення від кабміну, які впроваджувались протягом «субсидійного буму», – йдеться у дописі.

На новий опалювальний рік перерахунок субсидій проводиться автоматично. Виняток: зміни в майновому стані, про які слід повідомити в департамент соцполітики. Якщо ви вперше звертаєтесь за субсидією, то потрібно до 16 грудня подати заяву та декларацією за адресами:

?вул. Військових ветеранів, 10а
?вул. Івана Павла ІІ, 4 (ЦНАП)
?вул. Мазепи, 185 (ЦНАП)
?вул. Галицька, 124а (ЦНАП)

Субсидію нараховують на опалювальний сезон з 16 жовтня в усій Україні. Навіть, якщо рішення про отримання вам прийде пізніше, однаково матимете компенсацію від 16 жовтня.

Також цього року уряд запроваджує також верифікацію – комплекс заходів, які визначатимуть правдивість інформації для отримання тої чи іншої держдопомоги. Наприклад, якщо ви перетинали кордон на тривалий час, про це знатиме кабмін і цей факт може стати підставою для повернення людиною субсидії.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.