В Україну прийдуть нові небезпечні віруси грипу

Новини, Суспільство

З чотирьох вірусів, які будуть циркулювати в цьому році, новими для України будуть два – “Канзас” і “Брісбен”.

Про це в коментарі ГолосUA повідомила завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко, про це Голос.if.ua.

«Якщо до нас дійде новий вірус “Канзас” (А / H3N2), то в групі ризику опиняться нещеплені люди пенсійного віку. Вірусу “Брісбен” (А / H1N1) теж ще не було в Україні, він вперше виділений в Австралії. Його основна група ризику – це діти, люди працездатного віку з хронічними захворюваннями. Зокрема, з діабетом, бронхіальною астмою, ожирінням, іншими патологіями та вагітні. Також у людей, які відносяться до групи ризику, часто виникає пневмонія», – каже Мироненко.

За її словами, віруси небезпечні тим, що вони нові, на них немає виробленого імунітету і багато людей захворіють.

«В Україні є нова чотирикомпонентна вакцина, куди входить новий «Канзас» і новий А/H1N1 і входить в «Колорадо» і один старий вірус грипу, який ми не чекаємо», – резюмувала Алла Мироненко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.