“Не дозволяйте використовувати вас “у темну”. МВС, СБУ і РНБО випустили заяву до Дня захисника України

Кримінал, Новини

Як ідеться у спільній заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Служби безпеки України Івана Баканова і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова, правоохоронці будуть діяти “суворо й уважно” під час масових акцій 14 жовтня з нагоди Дня захисника України, про це інформує Голос.if.ua
МВС, СБУ і РНБО: У День захисника України вкрай важливо об’єднатися навколо головних цінностей Правоохоронці готові гарантувати безпеку та права кожного українця в День захисника України 14 жовтня. Про це йдеться у спільній заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Служби безпеки України Івана Баканова і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова, опублікованій 13 жовтня на сайті МВС України.

“Багато людей завтра візьмуть участь у масових заходах, політичних мітингах, акціях, ходах, присвячених цій даті. Правоохоронці готові забезпечити право на мирні зібрання і публічну демонстрацію громадянської позиції кожному українцю. Співробітники Міністерства внутрішніх справ, службовці Національної поліції України, Національної гвардії та співробітники Служби безпеки – частина нашого суспільства. Кожен третій поліцейський, нацгвардієць та співробітник СБУ – учасник АТО. У нас одні цінності. Головні з них – Україна, її суверенітет, мир у країні і щастя кожного українця”, – ідеться в заяві.

Зазначають, що “вкрай важливо у цей день об’єднатися навколо головних цінностей”.

“Ми добре пам’ятаємо події 31 серпня 2015 року, коли бойова граната обірвала життя чотирьох нацгвардійців, а понад 120 осіб отримали поранення. Тому завтра правоохоронні органи будуть діяти суворо й уважно. І ми дуже розраховуємо на пильність учасників масових акцій. Наш спільний ворог нікуди не подівся, ви, як і ми, повинні розуміти, що можливі будь-які провокації. Як показав важкий 2014 рік, наша сила в єдності, в об’єднанні в ім’я ключових цілей. Заради пам’яті героїв, які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України, цей день повинен пройти мирно і гідно! Не дозволяйте нікому маніпулювати вами, використовувати вас “у темну”, нести деструкцію. Занадто багато загинуло воїнів і захисників України, щоб зараз ми дозволили ворогові використовувати чвари всередині країни в його імперських цілях”, – ідеться в заяві.

Правоохоронці зазначили, що 14 жовтня – день пам’яті та шани, і “він не може і не повинен стати днем розколу і слабкості”.

14 жовтня відзначають День захисника України. Свято було встановлено у 2014 році, із 2015-го цей день є неробочим.

Боєготовність військових частин Збройних сил України буде посилено протягом вихідних і святкових днів, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.