Вчені назвали вихованця, який здатний продовжити життя людині

Здоров'я, Новини

Канадські вчені з’ясували, що наявність в будинку чотириногого друга продовжує життя її господарям, про це інформує Голос.if.ua

Дослідження вчених з Канади довело: тривалість життя власників собак на 24% вище середнього показника. Дослідники взяли за основу 10 масштабних досліджень, які проводилися з 1950-х років. Таким чином, вони охопили 4 млн осіб з 8 країн.

У цих дослідженнях вчені звернули увагу на два фактори: тривалість життя людини і наявність у нього одного або кількох собак. Аналіз цих даних показав, що в цілому смертність (ризик померти від різних факторів) у собачників на 24% нижче середнього. Вивчивши це питання глибше, вчені прийшли до висновку, що це перевага зводиться до здоров’я серця. Тобто у власників собак ризик смерті від серцево-судинних захворювань значно нижче, ніж у інших людей. Цей ефект найбільш яскраво виражений у людей, у яких раніше був інсульт або інфаркт. У таких випадках поява чотириногого друга знижує ризик смерті від серцевих хвороб на цілих 31%.

Дослідники відзначають, що собаки допомагають своїм господарям позбутися стресу. А стрес – це головна причина серцевих захворювань. Крім того, собак потрібно постійно вигулювати, тому власники пухнастих друзів змушені більше рухатися. Регулярне фізичне навантаження, як відомо, позитивно впливає на здоров’я в цілому, і на здоров’я серця зокрема.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.