У Калуші суд відправив на три роки за ґрати військовослужбовця, який п’яним скоїв аварію з потерпілими

Кримінал, Новини

Винуватець ДТП погодився заплатити потерпілим майже 260 тис. грн матеріальної і моральної шкоди, пише Голос.if.ua

Калуський міськрайонний суд виніс вирок військослужбовцю-контрактнику, який за кермом автомобіля «Skoda Octavia» у нетверезому стані виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з авто «Skoda Fabia».

ДТП трапилася 21 вересня минулого року. У «Skoda Octavia» перебувало троє пасажирів, у «Skoda Fabia» – п’ятеро. Після ДТП потрапили до лікарні з травмами різної складності восьмеро людей.

Найбільше постраждали двоє мешканців Калуша: восьмирічний хлопчик, пасажир «Skoda Fabia», потрапив до реанімації з відкритою черепно-мозковою травмою і переломом черепа, а 24-річна пасажирка «Skoda Octavia» травмувала хребет.

Обвинувачений визнав свою вину і зазначив, що визнає цивільні позови.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження), та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Обвинуваченого взяли під варту в залі суду.

Також суд задовольнив цивільні позови.

Засуджений водій має заплатити на користь Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні 13945,74 гривень та Калуська ЦРЛ – 8434,74 гривень за лікування потерпілих.

Водію «Skoda Fabia» виплатити 82 тис. гривень матеріальної шкоди та 100 тисяч – моральної.

Жінці, яка травмувала хребет, – 4 тисячі гривень матеріальної шкоди та 50 тисяч гривень – моральної.

Також обвинувачений має заплатити 4862 гривень за проведення експертиз.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.