На Майдані зібралося 10 тис. осіб – поліція

Новини, Політика

Правоохоронці не фіксували порушень на Майдані Незалежності в Києві, де відбувається акція протесту проти підписання в Мінську представниками української влади “формули Штайнмаєра”, повідомили у столичній поліції,пише Голос.if.ua. 
На Майдані Незалежності правопорядок забезпечує 300 поліцейських
6 жовтня в центрі Києва акції протесту проти підписання в Мінську представниками української влади “формули Штайнмаєра” зібралося 10 тис. осіб. Про це повідомила пресслужба столичної поліції у Facebook.

“Правоохоронці стежать за порядком під час заходів на Майдані Незалежності. На службу заступили 300 поліцейських, у тому числі співробітники поліції діалогу та військовослужбовців Національної гвардії України. До столичної поліції надійшло кілька заявок про проведення акції на Майдані Незалежності. На цей час там перебуває близько 10 тис. осіб. Порушень не зафіксовано”, – розповіли у пресслужбі.

Акція на Майдані Незалежності розпочалася о 12.00.

1 жовтня члени тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України і представники окремих районів Донецької та Луганської областей дали письмову згоду на затвердження тексту “формули Штайнмаєра”, якою передбачено порядок набуття чинності кількох пунктів Мінських угод щодо місцевих виборів в ОРДЛО.

У листі на ім’я спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, який підписав представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма, ідеться, що Україна приймає текст формулювання імплементації “формули Штайнмаєра” в українське законодавство, поширений і погоджений дипломатичними радниками глав держав та урядів України, ФРН, Франції та РФ 11 вересня.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, положення “формули Штайнмаєра” полягають у тому, що закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей почне діяти за умови проведення в цих районах місцевих виборів відповідно до законодавства України і після публікації звіту ОБСЄ щодо виборів відповідно до стандартів організації.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.