Заступника командира військової частини на Прикрпатті судитимуть за дерибан землі

Новини, Суспільство

Обвинувальний акт щодо заступника командира однієї із військових частин в Івано-Франківській області скеровано до суду.

Через його дії Міністерство оборони України втратило понад 3000  квадратних метрів земельної ділянки орієнтовною вартістю більш як мільйон гривень, про це інформує Голос.if.ua.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, інформує пресслужба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець, виконуючи обов’язки командира військової частини, підписав документ про переведення 3000 квадратних метрів землі Міноборони з державної у комунальну власність.

Його дії кваліфікують, як недбале ставлення військової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону. У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.