У Франківську для дітей з порушенням слуху проводитимуть заняття з робототехніки

Новини, Суспільство

У неділю, 6 жовтня о 10.30 год у “Робоклубі” відбудеться перше заняття з робототехніки та візуального програмування для дітей з порушенням слуху в рамках проєкту “KidsDO”, інформує Голос.if.ua.

Проєкт «KidsDO» покликаний створити зручне та ефективне навчальне середовище початкової IT-освіти для дітей з особливими освітніми потребами, з посиланням на організаторів.

Впродовж трьох місяців діти віком 7-9 років відвідуватимуть інтегровані заняття, які складатимуться з робототехніки та візуального програмування. Навчальний курс розроблено на базі конструкторів серії Lego Education.

Така ініціатива є цінною для міста тим, що надається можливість займатися робототехнікою тим діткам, в яких наразі такої можливості немає. А також це, безсумнівно, підвищить увагу нашої громади до прав кожної дитини мати вільний доступ до технічної освіти, особливо діток з різними освітніми потребами.

“KidsDO” є одним із шести переможців ґрантової програми Urban Space 100. Проєкт покликаний розширити межі освітньої привабливості Івано-Франківська, оскільки ми будемо ще ближчими у здійсненні ще однієї мети – запровадження інклюзивних груп в нашому середовищі.

Навчання відбуватиметься в приміщенні ГО “РобоклубІФ”, що знаходиться в інноваційному центрі Промприлад.Реновація.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.