Спроба рейдерського захоплення Лисецької ОТГ провалилась

Відео-новини, Новини, Суспільство

25 вересня в селищі Лисець відбулися громадські слухання щодо утворення об’єднаної територіальної громади, у відповідності до перспективного плану, про це інформує Голос.if.ua.

На слуханнях було присутньо близько 300 мешканців селища Лисець. Такі народні слухання стали потужною відповіддю на спробу керівництва міста Івано –Франківська в рейдерський спосіб заволодіти селищем Лисець.

Напередодні 22 вересня сільський голова та кілька депутатів не повідомивши належним чином громаду провели свої слухання в яких прийняло участь не більше 60 осіб, та проголосували за приєднання до м. Івано –Франківська.

Цікаво, що утворення ОТГ з центром в Лисеці попередньо було погоджено, громадою селища, депутатським корпусом та ОДА. Чому керівництво селища пішло на явно невигідні умови для мешканців, у разі об’єднання з Івано -Франківськом поки що залишається загадкою.

Якщо ж коротко то від об’єднання селища Лисець з Івано-Франківськом виграє місто так, як отримає додаткові землі для будівництва промислової інфраструктури, а у свою діряву казну більше 10 мільйонів гривень податків, гроші за комунальні та адміністративні послуги.

Що ж отримають мешканці селища у разі об’єднання з обласним центром? В першу чергу периферійність території, землі громади продадуть інвесторам для будівництва промислових підприємств, повну втрату самостійності та можливості впливати на прийняття рішень щодо селища, одного старосту, який хоч би і хотів не зможе захистити інтереси селища так, як Івано -Франківськ перебуває на порозі банкрутства. Нещодавно міська рада погодила взяття 500 мільйонного кредиту при тому, що залишається непогашеним попередній кредит в 300  мільйонів гривень. Міські тарифи на послуги, а це значить підвищені платежі за комуналку, адміністративні послуги, податки на землю тощо.

У разі ж створення  ОТГ відновиться історична справедливість і селище Лисець фактично поверне собі статус району, буде мати голову ОТГ та депутатів, центр управління, соціальну інфраструктуру, наближеність для отримання адіністративних, медичних та інших послуг. Можливість самим громадянам впливати на формування місцевого бюджету, залучати інвесторів, приймати рішення, що будувати на території ОТГ та інше.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.