Помер отець Іван Козовик (фото)

Новини, Суспільство

Відійшов до вічності митрофорний протоієрей Іван Козовик, про це повідомляє Голос.if.ua .

Народився отець Іван 12 лютого 1928 р. у м. Івано-Франківську. З 1946 по 1957 рр. вищу освіту здобував у Львівському національному університеті імені Івана Франка за спеціальністю філолог: латинська, грецька та німецька мови.

Духовну освіту здобув у семінарії отців чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористів), з 1941 до 1949 року.

Від 1957 року — в Івано-Франківському медичному інституті (нині академія): викладач, завідувач кафедри латинської мови (1971—1978), доцент кафедри іноземних мов.

Дияконські свячення отримав у липні 1994 р., ієрейські – 13.08.1994 р. в храмі Царя Христа, з рук Правлячого Єпископа Івано-Франківської Єпархії Кир Софрона Дмитерка ЧСВВ.

Митрофорний протоієрей, професор, доцент, доктор Honoris causa, а також багатолітній викладач Івано-Франківської Теологічної Академії. Отець Іван був сотрудником Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христовоого, що в місіті Івано-Франківську.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин та Архієпархіальне управління висловлює найщиріші слова співчуття та підтримки родині слуги Божого митр. прот. Івана.

Вічная пам’ять!

Розпорядок заупокійних богослужінь за слугою Божим отцем Іваном Козовиком

27 вересня (п’ятниця)

19:00 – священичий парастас в Архікатедральному соборі (м. Івано-Франківськ)

28 вересня (субота)

09:30 – Чин священичого похорону в Архікатедральному соборі (м. Івано-Франківськ)

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.