Кому доведеться повернути пенсії в бюджет: деталі закону

Економіка, Новини, Суспільство

В Україні проведуть масштабну перевірку пенсіонерів. В результаті ті українці, які отримували виплати з порушеннями або на підроблені документи, будуть змушені повернути гроші в бюджет.

Про це інформує Голос.if.ua  з посиланням на матеріал  OBOZREVATEL. Так, під верифікацію (перевірку) потраплять мільйони пенсіонерів, субсідіантов, студентів, матерів-одиначок і так далі. У спеціальному реєстрі буде зберігатися анкета на кожного. Причому закон захищає зібрані дані. І якщо хто-небудь її передасть, наприклад кредитної організації для обробки потенційних клієнтів, або шахраям – за це доведеться нести відповідальність згідно із законом.

Подібні реєстри існують в різних органах влади і зараз. Наприклад, уже створили реєстр субсідіантов. Різниця в тому, що в новій платформі будуть дані відразу на всіх, хто хоче допомогу від держави. Це спростить процедуру перевірки.

Чиновники, які знайшли порушення, передають інформацію органу, який проводить виплату. Ті ще раз перевіряють інформацію і приймають рішення про те, що гроші дійсно платили незаконно.

Тоді порушник зобов’язаний повернути все “зайве” державі. А якщо відмовиться – влада може через суд домогтися повернення незаконної матеріальної допомоги. Служителі Феміди розберуться в ситуації і можуть стягнути гроші.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні з 1 січня значно підвищили пенсії близько 500 тис. військових пенсіонерів. Крім того, ще приблизно 2 млн українців отримають надбавку у зв’язку з ростом мінімалки.

У 2019 виплати підвищать приблизно на 25% від отриманої прибавки. Крім цього, в Україні перерахують пенсії українцям з великим стажем. Вони згідно із законом мають право на виплату в розмірі не менше 40% від мінімальної зарплати.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.