Прикарпатці продовжують потрапляти в тенета шахраїв

Кримінал, Новини

Поліція Івано-Франківщини регулярно застерігає прикарпатців щодо шахрайських схем видурювання грошей.

Йдеться як про телефонні дзвінки, так і про покупку товарів через інтернет, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Так, за допомогою до правоохоронців звернулась 54-річна мешканка Івано-Франківська, яка повідомила, що їй на мобільний телефон надійшло повідомлення, що її банківська картка заблокована і для того щоб розблокувати її, потрібно зателефонувати на номер телефону, який вказаний в СМС повідомленні.

Зателефонувавши на вказаний номер, потерпіла поговорила зі «співробітником банку», який повідомив, що для розблокування банківської карти потрібно продиктувати усі дані картки.

Жінка надала всю інформацію, після чого з’ясувалося, що з її картки знято близько 43 тисячі гривень.

Наступне звернення до поліції надійшло від 18-річного франківця. Молодик кілька днів тому на інтернет-сайті знайшов оголошення про продаж мотоцикла та вирішив його придбати. Передоплату в сумі 6 тисяч гривень перерахував на вказаний продавцем рахунок, утім, надалі – ні мотоцикла, ні грошей, ні зв’язку із продавцем.

За кожним зверненням потерпілих від шахрайських дій працівники поліції розпочали кримінальні провадження та здійснюють заходи щодо розкриття цих злочинів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.