Новим головою Нацполіції став заступник Князєва Клименко

Новини, Політика

Сьогодні, 25 вересня, Уряд прийняв відставку голови Національної поліції Сергія Князєва та призначив нового очільника поліції. Ним став генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, який до цього обіймав посаду заступника голови Нацполіції України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, пише Голос.if.ua.

«Для мене честь очолити найбільший правоохоронний орган держави — Національну поліцію України. Водночас, розумію надвідповідальність та важливість цієї посади», — сказав він після призначення.

Він зазначив, що продовжуватиме реформи, які реалізують з моменту створення Нацполіції. Водночас обіцяв звернути увагу на вирішення проблем, які найбільше турбують громадян України.

«Завдання номер один – покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи – профілактика злочинності, у першу чергу її вуличним проявам, а також покращення ефективності у забезпеченні безпеки дорожнього руху», ‑ сказав новопризначений голова Нацполіції.

Він додав, що активно продовжуватиме роботу у напрямку протидії насильству у сім’ї, протидії незаконному обігу наркотичних речовин. Також зосередить увагу на налагодженні співпраці поліції з територіальними громадами, розвитку та використанні IT-компонентів у побудові відомства.

Хто такий Ігор Клименко? Довідка від Голос.if.ua: 

47-річний Ігор Клименко уродженець Києва. Закінчив Харківський військовий університет, факультет психології Одеського державного університету, магістратуру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство», пише Громадське.

До 1997 проходив військову службу у ракетній військовій частині. За рік розпочав службу в органах внутрішніх справ, де працює більше 20 років. Працював психологом Центру практичної психології Управління МВС у Харківській області, згодом начальником Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України та заступником голови Національної поліції.

Брав участь в миротворчій операції на території колишньої Союзної республіки Югославія у Косово та в Антитерористичній операції на Донбасі. Залучався до процесу реформування правоохоронної діяльності України в співпраці з іноземними партнерами. Нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Згідно з його декларацією за 2018 рік, за минулий рік Клименко заробив на посаді заступника голови Нацполіції понад 1,2 млн грн у власності родини Клименка перебувають 4 квартири, одна з них у Києві. Також родина Клименка володіє житловим будинком на 118 кв. м у Бориспільському районі Київської області.

Нагадаємо, 24 вересня Сергій Князєв, який очолював поліцію України з 2017 року, оголосив про свою відставку.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.