“Олімпійський” тиждень в СШ №11 м. Івано -Франківська

Здоров'я, Суспільство

Ось і завершилися літні канікули і до школярів повернулися трудові будні.

І щоб урізноманітнити учнівський кругозір, а за одно і привити їм повагу до фізичної культури та спорту, олімпійських цінностей та олімпізму у СШ №11 з поглибленим вивченням англійської мови м. Івано-Франківська проведено яскравий та насичений «Олімпійський тиждень».

1

Розпочався захід із відкритого «Олімпійського уроку», на який завітав відомий спортсмен Назар Павлів. Український богатир (стронґмен), багаторазовий рекордсмен України, його силові досягнення з перетягування різноманітних великотоннажних транспортних засобів занесені до Книги рекордів України, чемпіон України з штовхання ядра серед юніорів. Назар привітав дітей, побажав рости здоровими та активними. Стронгмен Назар Павлів каже, що спортивне виховання варто розпочинати з самого дитинства. Рекомендував вранці робити зарядку та бадьоро розпочинати день. І побажав завзятості та успіхів учасникам змагань, які відбувалися цього дня. Потім учні 10 та 11 класів змагалися у силі, стрибучості та перетягуванні канату.

Олімпійський урок мав на меті навчання та виховання учнів під знаком ідей і принципів олімпізму, формування в них навичок і культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізкультурою і спортом.

У ході проведення змагань, учні школи дізналися про історію виникнення та проведення Олімпійських ігор, про українських олімпійців та їх перемоги. З великою зацікавленістю учні долучалися до діалогу та ділилися своїми знаннями у спорті. Учні-призери та переможці шкільних заходів що тривали в рамках Олімпійського уроку та Олімпійського тижня, були відзначені сувенірами та грамотами.

Завдяки активній підтримці відділення національного олімпійського комітету в Івано-Франківській області в нашій школі реалізовано проект Національного олімпійського комітету України «Олімпійський урок», учасниками якого стали учні шостих класів.

3

В гості до учнів СШ №11 завітала Заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, фіналістка XXIX літніх Олімпійських ігор у Пекіні – Дарія ЗГОБА, яка на початку уроку приділила час спілкування з учнями та розставила певні акценти на дуже важливих у наш час цінностях та вмінні їх застосовувати в реальному житті.

4

Далі Дарія провела Олімпійську розминку під музику та прийняла участь у естафетах у яких домінував один з олімпійських принципів «Головне не перемога, а участь».

5

 

На завершення Олімпійського уроку Дарія згоба разом із представниками відділення – Володимиром Антонцем та Марією Чемерис вручили дітям подарунки від Національного олімпійського комітету України та зробили спільне фото на пам’ять.

6

Наступним нашим гостем був  віце-президент Федерації Зендокай Карате-До України Хмелівський Іван Дмитрович.  Зендокай будо карате — це змішане бойове мистецтво, основою якого є традиційне японське карате. Іван Дмитрович зі своїми підопічними показали техніку ударів руками, ногами, техніку кидків та захватів, також дозволені больові та задушливі прийоми, боротьби в стійці та партері.

Також віце-президент Федерації Зендокай Карате-До України наголосив на велику кількість фізичних напрацювань, головною метою Зендокай карате є збалансування розуму й тіла для підвищення свого зовнішнього і внутрішнього потенціалу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.