Журналістка Ольга Сворак отримала документи на проживання в Німеччині (документи)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Відома на Прикарпатті журналістка, бранка “Луганської народної республіки” Ольга Сворак, яка в лютому 2019 року попросила політичного притулку в ФРН отримала внутрішній та закордонні паспорти Німеччини, про це Голос.if.ua.

Довідка від Голос.if.ua:

Активіст ГО Всеукраїнське об’єднання «Голос» та журналіст газети «Голос народу Івано –Франківщини” Ольга Сворак, яка в період 2015 -16 роках за погодженням із Службою безпеки України перебувала на окупованих російськими агресорами територіях АР Крим та Донбасу, а в подальшому потрапила до полону терористів «ЛНР», була змушена покинути територію України. Українські спецслужби не змогли, а якщо сказати чесно не захотіли захистити Ольгу Сворак, яка працювала в інтересах України від численних погроз терористів з окупованих територій та неурівноважених ура патріотів на вільній Україні. Нажаль як би це не виглядало дивно травлю Ольги Сворак, як у ЗМІ так і за місцем проживання організували та влаштували наближені до української влади «активісти» такі як Юрій Бутусов, а в Івано –Франківську брехливу та викривлену інформацію підхопили окремі псевдожурналісти… По факту незаконного позбавлення волі та викрадення Ольги Сворак терористами угрупування МГБ ЛНР, Старобільським ВП Національної поліції в Луганській області було відкрито кримінальне провадження за ст. 146 КК України. Але як працівники Старобільського ВП який знаходиться за 1300 км. могли захистити Ольгу Сворак? Правильно ніяк. Численні ж заяви та скарги до Національної поліції, Прокуратури та СБУ фактично були зігноровані, частина яких долучалася до відкритого кримінального провадження у Старобільськму ВП. По всім заявам до Національної поліції в Івано –Франківській області в порушення чинного законодавства України не було відкрито жодного кримінального провадження та не надано фізичної охорони. У зв’язку із реальною загрозою життю і здоров’ю Ольга Сворак була змушена попросити політичного притулку та захисту в Федеративній республіці Німеччині.

До теми:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.