5 популярних продуктів, які знесилюють людей

Здоров'я, Новини

Їжа може не тільки поновлювати сили в організмі, а й забирати їх. Є певні продукти, після вживання яких людина відчуває себе розбитою та стомленою. Мало хто знає, що причина в них, хоча вони є дуже відомими, про це інформує Голос.if.ua

Пластівці, йогурт з добавками

Їжа, яка забирає енергію людей: 5 популярних продуктів
Їжа, яка забирає енергію людей: 5 популярних продуктів

В сухих сніданках цукор займає 50% від загальної кількості вуглеводів. Це також сприяє різкому стрибку рівнів цукру та інсуліну в крові. Після такого перекусу людина відчуватиме себе без сил.

Рис, білий хліб і паста

Оброблені зерна містять менше корисних вітамінів і мікроелементів, на відміну від цільного зерна. Через це стрибає рівень цукру і людина відчуває себе менш енергійною.

Алкоголь

Алкоголь відомий своїм розслаблюючим ефектом, проте він може істотно знизити якість сну. Вживши ввечері велику кількість алкоголю, вранці прокидаються втомленими.

Енергетичні напої

Їжа, яка забирає енергію людей: 5 популярних продуктів
Їжа, яка забирає енергію людей: 5 популярних продуктів

Такі напої заряджають енергією, але тільки на короткий час. Вчені встановили, що енергетичні напої покращують пам’ять на 24% і знижують сонливість. Такий ефект виникає через цукор і кофеїн. Але після різкого стрибка енергії настає спад.

Низькокалорійні продукти

Харчуючись такими продуктами, є ризик споживання меншуої кількості калорій, які необхідні для життя. Тим самим, порушується баланс гормонів і обмін речовин, що призведе до втрати енергії.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.