Вчені: Скелі здатні захистити Землю від глобального потепління

Новини, Суспільство

Вченим в ході дослідження вдалося виявити зв’язок, що існує між скелями і рівнем вуглекислого газу, що міститься в атмосфер про це інформує Голос.if.ua з посиланням на cikavosti.  

Вважається, що таким кам’яним утворенням під силу захистити людство від насування глобального потепління.
Як зазначили вчені, на межах материків розташовуються скупчення магми. Вони являють собою скелясті гори, які демонструють рідкісну властивість вбирати в себе вуглекислий газ з дощової води і спускати його на дно моря. Цей процес необхідний для утримання рівноваги процесів потепління. При цьому ерозія і вивітрювання скельних формувань покращують процес збору вуглекислого газу. Дані зміни збільшують кількість доставленого до дна органічного матеріалу. Встановлено, що вивітрювання допомагає розчинити до 50% маси зруйнованого матеріалу.

Геологи прийшли до висновку, що скелі допомагають утримувати негативні прояви потепління вже близько 40-50 млн років. Вчені мають намір долучити дані нового дослідження до проектів по збереженню екології

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.