Які продукти продовжують життя

Здоров'я, Суспільство

Ризик передчасної смерті зменшують жирні кислоти омега-6, про це інформує Голос.if.ua

Жирні кислоти беруть участь у будівництві клітинних мембран, рості клітин та обміні інформацією між ними. Головні джерела цієї речовини – рослинні олії, горіхи і насіння,

Фінські науковці провели дослідження за участі 2,5 тис. осіб. На момент початку експерименту у 1984-му їм було від 42 до 60 років. За цей час померло майже 1,2 тис. учасників дослідження. Виявилося, що ризик передчасної смерті у групі з найвищим вмістом лінолевої кислоти на 43% нижчим, ніж у людей з найнижчим вмістом цієї речовини.

“Лінолева кислота – найпоширеніша з поліненасичених жирних кислот омега-6. Чим вищий рівень лінолевої кислоти в крові, тим менше ризик передчасної смерті. Це також перешкоджає розвиткові серцево-судинних захворювань”, – каже один авторів роботи, професор з університету Східної Фінляндії Юркі Віртанен.

Крім того, дефіцит омега-6 жирних кислот в організм призводить до екземи і випадання волосся. У дітей може затримуватися ріст і розвиток організму.

Магазинні печиво, морозиво, смажена курятина погано впливають на роботу людського серця. Вони містять велику кількість холестерину.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.