Стратегію розвитку Прикарпаття розроблятимуть 150 спеціалістів

Новини, Суспільство

Сьогодні, 18 вересня, в Івано-Франківській облдержадміністрації обговорили розроблення проєкту, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Сайт МІСТО.

Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки. Наразі Стратегія діє на 2020 рік. Нову Стратегію слід затвердити 1 липня наступного року.

Часу на її розробку – небагато, зауважив голова ОДА Денис Шмигаль. Стратегія дає змогу брати участь у міжнародних проєктах. А щодо попередньої версії Стратегії, то її доцільно взяти за основу.

“Єдине зауваження – до вимог сьогодення попередня Стратегія звужена. Бо викликів на сьогодні набагато більше”, – зауважив Шмигаль.

Стратегія повинна розкривати, промисловий, освітній, культурний потенціал, інфраструктуру. А створення робочих місць, підвищення рівня життя – кінцева мета Стратегії, переконаний голова.

У регіональній Стратегії повинні бути і смарт-технологія. Не слід і забувати про особливості гірської території. Стратегію має розробити робоча група. Зараз у ній близько 150 людей. Шмигаль просить до розробки стратегії долучитися і обраді. Голова ОДА закликав також у цьому процесі брати участь експертів та науковців. Перша версія Стратегії має бути готова до кінця цього року.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.