Найсмачніші кекси: класичний і оригінальні рецепти Детальніше читайте на УНІАН

Здоров'я, Новини

Приготування кексу не таке вже складне завдання, і після того як ви наб’єте руку в його випічці, вам навряд чи захочеться купувати кекс в магазині, про це інформує Голос.if.ua.

Насправді приготування кексу не таке вже складне завдання \ Pixabay Що може бути краще, ніж почати ранок з кави і смачного кексу, приготовленого вдома своїми руками? Існує багато оригінальних і простих рецептів кексів.

Насправді приготування кексу не таке вже складне завдання, і після того як ви наб’єте руку в його випічці, вам навряд чи захочеться купувати кекс в магазині. Спочатку звернемо увагу на оригінальні рецепти кексів.

Рецепт кокосових кексів з шоколадною начинкою: Інгредієнти: кокосова стружка – 100 г; масло вершкове – 150 г, молоко – 200 мл, борошно пшеничне – 350 г, розпушувач – 2 ч. л., цукор – 100 г, шоколад темний – 150 г, яйця курячі – 2 шт., мигдальні пластівці для прикраси. Приготування: для тіста спочатку з’єднуємо курячі яйця з цукром. Збиваємо їх і додаємо дуже м’яке масло і молоко. Перемішуємо. Додаємо кокосову стружку, перемішуємо. Тепер вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Формочки для кексів вистилаємо паперовими капсулами і викладаємо в кожну по одній столовій ложці тіста. Потім кладемо по шматочку шоколаду. Накриваємо шоколад столовою ложкою тіста. Поміщаємо кекси в попередньо розігріту духовку випікатися 20 хвилин при 200 ºC. Прикрашаємо кекси мигдальними пластівцями.

Рецепт кексу “Тірамісу“: Інгредієнти для тіста: борошно – 1 ½ скл., масло вершкове – 100 г, цукор – 160 г, яйце – 2 шт., сіль – щіпка, розпушувач – 1 ½ ч. л., молоко – 200 мл, ванілін – 2 гр. Для крему: сир – 250 г, вершки 33-35% – 150 г, цукрова пудра – 5 ст. л., ванілін – 2 г, какао – 2 ст. л. Для просочення: свіжозварена кава, ром – 2 ст. л. Приготування: збити вершкове масло з цукром, сіллю і ваніліном. По черзі додати яйця. Потім додати молоко і борошно з розпушувачем. Частина молока, борошна, потім знову молоко і завершити борошном. Збити. Тісто викласти в паперові формочки на 2/3 висоти. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 ºC духовці приблизно 25 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Поки печуться кекси, варимо каву, даємо охолонути. Як тільки кекси спечуться, не виймаючи їх з форми, робимо проколи по 10-12 штук в кожному. Просочуємо кекси кавою. Можна з допомогою чайної ложки або пензлика. Просочення не шкодуйте. Потім кексам даємо повністю охолонути. Готуємо крем. Для цього збиваємо маскарпоне. Окремо збиваємо вершки з цукровою пудрою і ваніліном. Акуратно змішайте маскарпоне та вершки. За допомогою кондитерського мішка викладіть крем на кекс. Зверху кекси посипати какао.

Рецептів кексів існує багато – все справа смаку \ allwomens.ru Кекс “Червоний оксамит“: Інгредієнти: 150 г цукру, 150 г пшеничного борошна, 100 мл молока, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 2 ст. л. какао, 1 ст. л. червоного харчового барвника, 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. розпушувача, ванільний цукор або ванілін, щіпка солі, цукрова пудра для прикраси. Приготування: масло і яйце необхідно заздалегідь дістати з холодильника – вони повинні бути кімнатної температури. Змішайте м’яке масло з цукром і ванільним цукром (ваніліном). Збивайте масу, поки вона не посвітлішає і не стане повітряною. Потім вбийте в маслоя яйце і ще раз збийте до однорідної маси на маленькій швидкості. У результаті повинна вийти кремоподібна основа для тіста. В окремому посуді змішайте молоко, оцет, харчовий барвник. Змішайте разом борошно, какао, розпушувач і сіль. В масляно-яєчну основу всипте третину борошняної суміші і акуратно вимішайте. Потім влийте третину молока з барвником і розмішайте до з’єднання. Чергуючи таким же чином, введіть все борошно і молоко. В кінці, коли всі інгредієнти будуть з’єднані, можна ще раз трохи збити тісто міксером на маленькій швидкості, щоб розбити можливі грудочки. У форму для кексів вкладіть паперові тарталетки і заповніть їх тістом не більше, ніж на дві третини. Випікайте кекси при температурі 170 ºC протягом 20-25 хвилин. При випіканні кексів важливо не перевищувати цю температуру, інакше тісто вийде не таким ніжним. Готові кекси вийміть з форми і присипте половиною цукрової пудри, а коли вони охолонуть, присипте зверху ще раз. Це створить на поверхні ніжну солодку скоринку.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.