“Легалізувати з рекреаційною метою” – в петиції до Президента просять дозволити вирощувати коноплю на Косівщині та Верховинщині

Новини, Суспільство
Учора, 16 вересня, на сайт Президента була зареєстрована петиція щодо легалізації вирощування коноплі. Повна її назва “Легалізувати вирощування і вживання конопель з рекреаційною (на оремо взятих територіях Косівського, Верховинського і Рахівського р-нів) і медичною (на території всієї України) метою”, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Сайт МІСТО.

Автором петиції значиться Андрій Девда. Текст:

“Прошу, пана президента, підтримати легалізацію медичної марихуани на території всієї країни і пробну, (терміном на 10років), повну легалізацію за “канадським сценарієм” на території гірських депресивних районів, а саме: Косівського, Верховинського і Рахівського районів.

Потрібно йти в ногу з часом і не відставати в плані медицини і людських свобод від провідних розвинутих країн світу, де часткова чи повна легалізація вже доконаний факт.

Приклад: Канада, США (в медичних цілях легалізовано в штатах: Аляска, Аризона, Арканзас, Вермонт, Вашингтон, Гаваї, Делавер, Іллиноіс, Колорадо, Коннектикут, Массачусетс, Мічіган. Монтана, Мэн, Невада, Нью-Гэмпшир, Нью-Джерси, Нью-Мексико, Орегон, Род-Айленд, Північна Дакота, Флорида і рекреаційних в штатах: Аляска, Вашингтон, Каліфорния, Колорадо, Массачусетс, Мен, Невада, Орегон і округ Колумбия), Нідерланди, Уругвай, Аргентина, Чехія, Мексика, Грузія, Іспанія, Бразилія, Португалія, Перу, Австрія, Північна Корея та ін.

Для стимулювання туризму і розвитку депресивних гірських районів, прошу на окремих територіях, а саме Косівському і Верховинському районах Івано-Франківської області і Рахівському районі Закарпатської області в пробному порядку (терміном 10 років), ввести повну легалізацію конопель і супутніх продуктів з копіюванням норм і свобод із закону “про легалізацію” країни Канада.

Всі податкові збори від даного закону “повної легалізації за канадським сценарієм”, направити на розвиток освіти, інфраструктури і культурних об’єктів регіону.

Дана законодавча ініціатива збільшить тур. потік в даний карпатський туристичний регіон з країн Східної Європи і ближнього зарубіжжя приблизно на 1млн. туристів в рік.

Викрита 11 вересня в Косівському районі с. Стопчатів, найбільша в історії Прикарпаття плантація конопель,розміром 4га на якій росло 100тис. рослин є підтвердженням тому, що такий бізнес на даних територіях існує, тільки доходи від нього йдуть кримінальним структурам, в той час, коли могли б слугувати на благо місцевим громадам.

На всій території України дозволити, продаж медичної марихуани і лікарських продуктів виготовлених на її основі.

Дана законодавча ініціатива надасть тяжко хворим альтернативний вибір, на сьогодні доведена ефективність канабіноїдів для лікування хронічних болів у дорослих і побічних ефектів хіміотерапії, у ракових хворих застосування ТГК у вигляді олії або в таблетках давало такий самий знеболювальний ефект, як кодеїн, канабіноїди допомагають дітям з певними видами епілепсії, людям з посттравматичним стресовим розладом, пацієнтам з онкологічними патологіями і тд.”

Наразі ця петиція набрала тільки 15 підписів з 25 тисяч необхідних.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.