У одній із шкіл Івано-Франківська дітей навчатиме робот

Новини, Суспільство

Нова українська школа — реформа, яка прийшла до освітніх закладів України у 2017-2018 навчальному році. Реформа, яка передабачає створення таких умов в яких буде приємно навчатися, а діти хотітимуть ходити до школи. І ось в освітніх закладах Івано-Франківська розпочалися зміни, які несуть прокращення технічної бази місцевих шкіл. В Івано-Франківській загальноосвітній школі №3 цього року з’явилися перші навчальні роботи Фотон. Журналіст Правди.іф відвідала освітній заклад та дізналася, які ще новинки з’явилися у школі та чим особливі ці роботи.

Хочеться оновити не тільки стіни у коридорах

Реформа Нова українська школа несе за собою не тільки оновлення ремонту чи зміну навчального процесу, але й зміну технічного забезпечення. На 1 вересня за новою реформою усі школи отримали 5 інтерактивних панелей, але загальноосвітня школа №3 на цьому не зупинилася. Адміністрація та вчителі освітнього закладу різним чином сприяє оновленню бази та закупці нової техніки. Директор школи Світлана Долгова розповідає, що школа бере участь у всіх можливих пректах та тендерах, що допомагає збагатити школу.

Хочеться зробити не тільки ремонт у коридорах та класах, але й оновити техніку та закупити щось нове. Майже у кожному класі є телевізори для полегшення роботи вчителя та зацікавленості для учнів. Минулого року завдяки закордонним проектам в нас з’явилася інтерактивна підлога, яка допомагає учням вивчати англійську, правила дорожнього руху, грати в настільні ігри. Окрім тих 5 інтерактивних панелей, ми маємо 2 інтерактивні дошки у кабінеті інформатики та для початкової школи. Все, що ми маємо завдяки проектам або підтримці батьків. Цього року ми написали проект завдяки якому закупили 4 польських робота Фотон”,- розповідає директор загальноосвітньої школи №3 Світлана Долгова.

Ми Перші в Івано-Франківську, хто має таких роботів

Робот Фотон — це інтерактивний робот, який навчає дітей разного віку та навіть дорослих. Він пропонує різні можливості, зокрема може чути, бачити, реагувати на дотик та рухатись. Він має висоту приблизно 20 см, а важить не більше 700 грамів. Керування ним здійснюється із смартфона вчителя, але потрібно його запрограмувати завчасно. Робот має змогу рухатися вліво, вправо, вперед та назад. Його кроки можуть бути від 1 до 10 см. Окрім цього, робот Фотон може відтворювати звуки тварин: корови, кози, кішки та інших. У своїй пам’яті має 12 кольорів, які висвітлюються на його рогах.

Ми перші хто взагалі має таких роботів. Він допомагає не так як навчити, а більше заохотити дітей до навчання. В школі ми намагаємося оновлювати навчальний процес та йти у ногу з часом”,- ділиться думками заступник директора Катерина Нечипоренко .

Ще одна перевага, що він може навчати доброті. Вчитель може запрограмувати робота так, що він не почне рухатися поки діти не погладять його по голові.

Роботи у школі з’явилися завдяки вчителю польської мови Аліції Роговській, яка приїхала з Польщі. Пані Аліція самостійно написали та захистила цей проект. Вона розповіла, що дізналася про роботів та захотілося допомогти їх придбати 3 школі.

Я хотіла придбати щось корисне для 3 школи та оновити кабінети інформатики. І ось, як виявилося робот Фотон — це найпопулярніша річ, якою користуються у польських школах”,- розповідає вчитель польської мови Аліція Роговська.

Вартість роботів в середньому від 800 до 1200 злотих. Тож в України вони ще не набули популярності, але такі заможні країни, як ОАЕ, Німеччина, Австрія, Австралія та Швеція вже закупили їх для освітніх закладів своїх країн.

Підготувала Влада Карєва

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.