5 натуральних компонентів для боротьби з віком

Здоров'я, Новини

Ефективний антивікової догляд не обов’язково має на увазі супертехнологічні креми і сироватки. Серед простих і зрозумілих натуральних екстрактів також багато “супергероїв”.

Кореспондентка Голос.if.ua зацікавилася, до кого з них варто придивитися уважніше.

Екстракт насіння псоралеї

Втрата еластичності шкіри, дрібні зморшки, пігментація

Звучить трохи насторожено, проте, це один з найбільш ефективних натуральних засобів для боротьби з віковими змінами і гідна альтернатива синтетичному ретинолу. Екстракт Bakuchiol отримують з насіння рослини Псоралея ліщинолистна, плоди і коріння якої з давніх часів застосовують в Індії і Китаї при лікуванні різних шкірних захворювань, так що можна вважати, що це засіб, перевірений часом. Дослідження, опубліковані в 2014 році в науковому журналі International Journal of Cosmetic Science, показують, що ефект від регулярного застосування екстракту псоралеї схожий з тим, що дає ретинол. Тургор шкіри підвищується, зморшки стають менш помітними, а пігментація помітно освітлюється. Шукати інгредієнт варто в різних органічних оліях для догляду за віковою шкірою.

Олія перцевої м’яти

Розпливчастий контур губ, втрата об’єму

Один з найпопулярніших засобів для додання об’єму. Нанесіть пару крапель олії на очищені, сухі губи за допомогою ватного диска і залиште висихати на пару хвилин. Залишки олії можна буде трохи пізніше стерти. Ефект припухлості триватиме пару годин. Для посилення впливу ви навіть можете додати пару крапель в свій улюблений блиск для губ.

Звичайно ж, на цьому позитивні ефекти олії не закінчуються. Олія м’яти ідеально підходить для догляду за жирною і схильною до лущення шкірою обличчя. Вона створює сильний захисний бар’єр і зменшує ступінь впливу зовнішніх подразників. Наносити її варто точково на запалення, подразнення і судинні сіточки.

Олія блакитної пижми

Запалення, акне, судинні сіточки

Цю квітку ще називають марокканською блакитною ромашкою і часто використовують у народній медицині для лікування шкірних захворювань, особливо пов’язаних із запаленнями і алергічними реакціями. Олія суцвіть буде особливо корисною для схильної до акне шкіри, так як вона не тільки усуває запальні процеси, а й знімає почервоніння. Наносити її краще в невеликих кількостях, точково – зазвичай олія дуже концентрована, тому може викликати алергічні реакції. І ще на замітку. Достатньо нанести декілька крапель на місце сонячного опіку – і свербіння і болю як не бувало.

Олія виноградних кісточок

Тьмяний колір обличчя, зморшки, зневоднення

Унікальний біохімічний склад зробив виноградну олію справжнім фаворитом б’юті-індустрії. Сьогодні на ринку можна зустріти сотні засобів, в основі яких міститься цей чудодійний інгредієнт. Втім, в натуральному вигляді він працює нітрохи не гірше, ніж спільно з іншими синтетичними компонентами. Володіючи високою концентрацією вітамінів (особливо вітаміну Е), антиоксидантів і насичених жирних кислот, він прекрасно тонізує і освіжає шкіру, підвищує тургор, прискорює процес регенерації, покращує структуру і рельєф шкіри, відновлює ліпідний баланс, нормалізує роботу сальних залоз, а також запобігає передчасному старінню. Використовуйте його в якості альтернативи нічному крему, наносячи на попередньо очищену шкіру.

Галактоарабінан

«Поплив» овал обличчя, зморшки, зневоднення

Цей природний полісахарид, отриманий із північноамериканської модрини, захищає шкіру від втрати вологи і забезпечує належний рівень зволоження всіх шарів епідермісу. Найбільшу популярність галактоарабінан отримав після того, як з’ясувалося, що він здатний стимулювати синтез колагену в клітинах. Крім цього полісахарид здатний підвищувати місцевий імунітет, допомагаючи шкірі боротися з згубним впливом зовнішніх подразників. Використовувати засоби на основі галактоарабінану найкраще на початку дня, так як крім усього вище сказаного, він володіє сильним ліфтинг-ефектом.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.