7 вересня: яке сьогодні свято, чий день ангела і прикмети дня

Новини, Суспільство
Дізнайтеся про найважливіші свята і події 7 вересня в історії, у матеріалі Голос.if.ua з посиланням lifestyle.

Сьогодні 250-й день року за григоріанським календарем – до закінчення року залишилося 115 днів. Іменинники – Варфоломій, Євлогій, Міна, Протоген, Тит. Всесвітній день знищення військової іграшки, в Бразилії святкують День незалежності, в Мозамбіку – День перемоги, а в Україні відзначають День розвідки. Крім цього, ми розповідаємо про найцікавіші і найважливіші події, які сталися в історії в цей день, а також про головні прикмети на 7 вересня 2019 року.

Народні прикмети на 7 вересня
  • Перелітні птахи сідають на землю 7 вересня – погода буде ясною.
  • Якщо ж вони сидять на дахах будинків – чекай негоди.
  • Якщо людина народилася в день Тита, то, прикмети говорять, щастя прийде до нього в зрілому віці. В якості талісмана таким людям варто носити бурштин.
7  вересня: важливі і найцікавіші події в Україні та світі
У 1776 році американський підводний човен Turtle провів першу в світі підводну атаку.

У 1812 році біля села Бородіно в 110 кілометрах від Москви поразкою російських військ закінчився генеральний бій франко-російської війни 1812 року.

У 1901-му – в Китаї був підписаний відомий “Заключний протокол”.

1986-й рік – через два роки після отримання Нобелівської премії миру за ненасильницьку протидію апартеїду єпископ Дезмонд Туту став архієпископом Кейптауна, першим чорношкірим в Південній Африці, який очолив англіканську церкву.

У 1996 році Ізабелла Корріа зі штату Мічиган стала 40-ю з відомих жертв доктора Джека Кеворкяна, прихильника і реалізатора права людини на ефтаназію

Хто народився 7 вересня
У 1533-му народилася Єлизавета I, королева Англії, донька Генріха VIII і Анни Болейн, остання з династії Тюдорів.

1707-й рік – Жорж Луї Леклерк де Бюффон, французький натураліст, автор 36-томної “Природної історії”, в якій висунув ідею єдності рослинного і тваринного світу.

1870-й рік – Олександр Купрін, російський письменник (“Яма”).

У 1949-му народилася всесвітньо відома канадська співачка – Глорія Гейнор (I Will Survive, Never Can Say Goodbye).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.