Надзвичайно тонкий корж з сиром за 15 хвилин. Повітряне тісто і тягуча начинка – що може бути смачнішим?

Здоров'я, Новини

Щоб насолодитися справжньою піцою, вирушайте в Неаполь, щоб спробувати класичну фокачу, відвідайте Лігурію або скористайтесь рекомендацією Голос.if.ua 

Місцеві жителі кажуть, що саме цей ароматний корж є попередником знаменитої піци. При високій температурі на вигляд плоский коржик піднімається повністю, перетворюючись в пишний хліб, рекомендує Голос.if.ua . І він куди смачніший, якщо запікати з моцарелою.

Тонка фокача з сиром чимось нагадує італійську піцу, але вже без томатів і соусу. На батьківщині її часто подають як основне частування, а ви цілком можете насолодитися нею під час перекусу між сніданком і обідом, або обідом і вечерею.

Складові:

  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 25 г
  • Дріжджі – 5 г
  • Сіль – 2 щіпки
  • Вершкове масло – 80 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Моцарела – 200 г

Приготування:

Змішайте в глибокій ємності 250 мл теплого молока, цукор і дріжджі. Окремо збийте одне яйце і додайте в молочну суміш. Просійте борошно, змішайте з дрібкою солі. Додайте в молочну масу. Замісіть тісто.

Додайте до нього вершкове масло кімнатної температури і ще раз замісіть. Перенесіть тісто в глибоку ємність. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці, поки кількість тіста не збільшиться вдвічі. Замісіть його ще раз і знову залиште тісто в теплому місці.

Тим часом наріжте моцарелу тонкими смужками.

Візьміть деко круглої форми і застеліть пергаментом. Перенесіть тісто на нього зверху. Розподіліть тісто по деко.

За допомогою ножа зробіть розрізи в тісті. Повкладайте в них моцарелу. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці, поки тісто знову не підніметься.

Збийте яйце з 2 ст. л. молока і дрібкою солі. Змастіть молочно-яєчною масою пиріг.

Випікайте італійську фокачу 15 хвилин при 200 °С.

Класичний варіант – коржик, просочений оливковою олією. Наш рецепт фокачі передбачає сирне просочення.

Ніжна на смак випічка обов’язково стане однією з ваших улюблених страв на кшталт хачапурі і піци. Роздрукуйте рецепт або додайте його в закладки, адже слідувати його інструкції вам захочеться не раз.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.