Фахівці назвали сухофрукт, що уповільнює процеси старіння

Новини, Суспільство

Медичні фахівці зі штату Флорида (США) провели дослідження, в результаті якого прийшли до висновку, що чорнослив здатний продовжити молодість.

Лікарі наголосили, що сушені сливи можуть сповільнити втрату кісткової тканини при старінні, інформує Голос.if.ua .

Видання представило увазі читачів огляд 24 досліджень, які проводились в 2017 році. Результати підтвердили позитивний вплив сухофруктів на організм людини.

Крім того, лікарі зацікавилися показниками здоров’я 236 жінок в період менопаузи. Представниці прекрасної статі були розділені на дві групи і повинні були вживати 100 г чорносливу і 100 грам сушених яблук щодня протягом року.

В рамках роботи проводилося сканування кісток через 3, 6 і 12 місяців. В результаті з’ясувалося, що у жінок, які вживали сушені сливи, мінеральна щільність кісткової тканини була більшою, ніж у учасниць з іншої групи.

Професор Бахрам Арджманді зазначив, що за останні десятиліття чорнослив став найбільш вітамінним продуктом. Його дуже давно використовують в лікувальних цілях. У продукті міститься нікотинова кислота, гамма-токоферол, альфа-токоферол, фолієва і аскорбінова кислота, бета-каротин, рослинна клітковина, фруктоза, сахароза, глюкоза, рибофлавін. Сухофрукт містить також велику кількість калію, магнію, кремнію, кальцію, натрію, фосфору, йоду, заліза, міді, молібдену, цинку і багатьох інших елементів.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.