Онкологи назвали найпопулярніші міфи про рак

Здоров'я, Новини

Більшість людей, не володіючи всією інформацією про ті чи інші онкологічні захворювання, готові сліпо вірити в різні міфи і чутки про рак.

Досвідчені онкологи вирішили виправити цю ситуацію і назвали кілька найбільш поширених помилок, які стосуються подібних захворювань, про це інформує Голос.if.ua .

Наприклад, зазначають медики, велика кількість людей схильні вірити в те, що після лікування онкології тривалість життя не перевищує 5 років. Однак, як показує статистика, понад 60% пацієнтів, які перенесли рак, живуть значно довше цього періоду. Головне в цьому випадку – це своєчасна постановка правильного діагнозу.

Ще однією популярною помилкою онкологи називають розмови про те, що брудне повітря провокує розвиток раку легенів частіше, ніж куріння. Офіційні дані свідчать про те, що 87% з цим діагнозом є завзятими курцями. У зв’язку з цим лікарі нагадують про те, що пасивне куріння настільки ж небезпечно, як і активне.

Підкреслюють онкологи і ще один важливий момент: використання різних засобів особистої гігієни не є причиною розвитку раку грудей. Тобто, виникнення цього захворювання може бути викликане впливом мила, шампуню, гелю для душу або будь-якого іншого засобу. Таким же чином немає ризику розвитку раку мозку при активному використанні смартфона.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.