Астрономи стурбовані появою тріщин на Сонці

Новини, Суспільство

Під час роботи в обсерваторії Манула Лоа астрономи побачили тріщини на Сонці, що стало жахливою несподіванкою.

Це явище було виявлено вперше, передбачається, що воно може вказувати на прискорення вироблення палива, інформує Голос.if.ua з посиланням на cikavosti.

Як зазначили експерти, наявність тріщин не входить у життєвий цикл зірки. Їх виявлення сильно налякало астрономів, які впевнені, що це може говорити про прискорення процесів вироблення палива. Річ у тому, що підвищена потужність може призвести до вибуху зірки і спопелінню всієї Сонячної системи. Також не виключається ймовірність охолодження Сонця, що призведе до нового льодовикового періоду на Землі. Вчені нагадують, що навіть незначні зміни в роботі зірки можуть призвести до катастрофи. Деякі припускають, що тріщини на Сонці можуть бути звичайним явищем, але раніше непоміченим, оскільки інші подібні об’єкти сильно віддалені від Землі. На даний момент невідомо, що привело до утворення розломів і як це позначиться на житті людини.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.