Як правильно доглядати за шкірою після 40?

Здоров'я, Новини

Щоб залишатися привабливою і викликати захоплення оточуючих після 40 років, одного молодильного яблучка вже недостатньо. Саме тому ми пропонуємо вам кілька простих правил, які допоможуть підтримувати молодість вашої шкіри, а Голос.if.ua  рекомендує вам.

1. Очищення і догляд за шкірою

Ніколи не лягайте спати, не очистивши шкіру від макіяжу. Ваші пори будуть забиті протягом ночі, а це може привести до появи зморшок. Велика кількість косметики на очах загрожує роздратуванням. Через те, що ваша шкіра, не може дихати належним чином, вона може стати сухою. Для того щоб змити залишки хлорованої води, яка сушить шкіру, використовуйте тонік.

Візьміть за правило: не можна з усією силою витирати воду, що залишилася на обличчі рушником. Згодом це призведе до розтягування шкіри і, відповідно, до появи зморшок. Достатньо злегка промокнути шкіру серветкою або рушником.

Своєчасно міняйте рушники для обличчя і ніколи не витирайте ним своє тіло, вони обов’язково повинні бути різними. Якщо ваша шкіра схильна до запалень, використовуйте одноразові рушники або серветки.

2. Правильно підібрана косметика

Після 40 років варто з повною відповідальністю поставитися до вибору косметики. Вам потрібні хороші засоби, які зроблять шкіру красивішою і молодшою, вивчайте склади та відгуки. Якісні засоби необхідно купувати в аптеках або в спеціалізованих магазинах. Вони повинні бути збагачені гіалуроновою кислотою і пептидами. Такі засоби зазвичай багатофункціональні, але в той же час ведуть активну боротьбу проти старіння шкіри в найбільш глибинних шарах.

Не варто забувати, що крім антивікової дії косметика повинна підбиратися за особливостями і типом шкіри. Шкіра після 40 років не тільки вікова, вона може бути жирною, сухою або чутливою. При виборі косметики всі характеристики потрібно враховувати.

3. Більше рідини

Зволоження – це важливий етап в догляді за шкірою. І полягає він не лише в форматі кремів або лосьйонів, але і в достатній кількості чистої питної води. Фахівці рекомендують щодня випивати два літри рідини, щоб ваша шкіра виглядала молодою та здоровою. Наслідки нестачі вологи в організмі негативно проявляються на шкірі, тому обов’язково починайте день зі склянки води і пийте її протягом дня.

Від впливу UV-випромінювання варто не просто відмовитися, а забути назавжди! Ви не тільки спровокуєте руйнування колагену, запустите механізм старіння з новою силою, але ще можете дати поштовх розвитку меланоми, а це, між іншим, рак шкіри. Думаємо, мало хто прагне до таких наслідків. Автозасмага або бронзантор – ваші нові кращі друзі на шляху до красивої і засмаглої шкіри.

5. Догляд за руками

Обличчя, звичайно ж, здатне видати ваш вік, але відгадайте, яка частина тіла ще здатна на таке? Ваші руки! Саме вони – головний індикатор вашого віку. Не відмовляйтеся від догляду за шкірою рук. Їм потрібен сонцезахисний крем, як вашому обличчю і шиї. Переконайтеся, що в складі мила і миючих засобів для посуду є пом’якшувачі шкіри. А ще краще – прибирайте в квартирі в рукавичках. А щоб не висушити шкіру, використовуйте сонцезахисний крем.

6. Міцний і здоровий сон

Так, ви чули це раніше, і це правда: сон важливий для краси. Коли ви спите, шкіра регенерує з подвоєною швидкістю. Якщо ви відчуваєте брак сну, то епідерміс не може повністю відновитися, і це призводить до того, що ви виглядаєте старше своїх років, а тіло переходить в стресовий режим і виробляє кортизол, який призводить до проблем зі шкірою і появи акне.

Темні кола, сітка капілярів і мімічні зморшки навколо очей – це перші ознаки старіння. Використовуйте спеціальний крем для цієї області, який буде живити вашу шкіру, позбавляти від дрібних зморшок, а глибокі робити менш помітними.

8. Правильне харчування

Саме правильне харчування – універсальні ліки від більшості «болячок», які тільки можуть з’явитися у людини з віком. Вчені виявили ті продукти, які не тільки здатні продовжити життя, але і зберегти молодість надовго. До них відносяться риба, імбир, морква, цільнозернові продукти, кисломолочні продукти, авокадо і томат. Збалансуйте свій раціон, включіть в режим харчування якомога більше свіжих овочів і фруктів і не забувайте про чисту питну воду.

9. Похід до косметолога

Похід до косметолога після 40 років повинен бути обов’язковим, якщо ви маєте намір зберегти молодість шкіри. Тільки він після збору анамнезу та огляду може правильно і індивідуально підібрати омолоджуючі процедури, які зможуть запобігти старінню.

Найпопулярнішими процедурами у косметолога є:

  • Хімічний пілінг – без цієї процедури вам точно не обійтися. Пілінг знімає ороговілий шар шкіри, що дозволяє новим клітинам активно розвиватися.
  • Біоревіталізація – за допомогою ін’єкційного введення під шкіру гіалуронової кислоти розгладжуються всі видимі зморшки.
  • Мезотерапія – найчастіше цю процедуру рекомендують жінкам за 40. Вона полягає у веденні під шкіру вітамінного коктейлю, який повертає особі здоровий вигляд, усуває сухість і зменшує зморшки.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.