Стало відомо, коли в Івано-Франківську запрацює е-квиток

Новини, Суспільство

З 1 червня у комунальному транспорті Франківська мали запровадити оплату проїзду з допомогою електронного квитка. Готівки менше – технологій більше.

Про впровадження електронного квитка говорили ще з осені. Аби проплатити проїзд без готівки, розробили дизайн нових транспортних карток з назвою «Галка». Окрім загальних карток, будуть пільгові, студентські, учнівські та персоніфіковані проїзні, інформує Голос.if.uа.

В ідеалі з 1 червня транспортні «Галки» мали замінити картки іванофранківця для безкоштовного проїзду комунальним транспортом. Але новація відкладається. Причина – треба встановити необхідну кількість валідаторів.

Як повідомив під час традиційного онлайн-спілкування з мешканцями міста Руслан Марцінків, вже з 1 вересня Івано-Франківськ перейде на електронний квиток.

Наразі місто змогло придбати 36 стаціонарних валідаторів чеського виробництва, ще 26 мобільних терміналів і необхідне для них забезпечення. Обійшлося це все у 1,5 млн грн і в лютому цього року їх встановили. Але лише у тролейбусах MAN – переважно на маршрутах № 6 і 7. Там уже можна платити за проїзд за допомогою безконтактної банківської картки чи смартфона з програмою Apple Pay чи Google Pay.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.