6 сигналів організму про те, що їжа вам не підходить

Здоров'я, Новини

Іноді ми виявляємо недостатньо уваги до свого організму. Ми списуємо погане самопочуття на стрес, нестійкий гормональний фон, прострочені продукти і залишаємо проблему без рішення.Така бездіяльність може обернутися серйозними проблемами з травленням.

Щоб цього не допустити, ми пропонуємо вам шість ознак того, що їжа вам не підходить, про це інформує  Голос.if.ua .

Зайві кілограми

Тіло починає швидше набирати зайву вагу через токсини. Потрапляючи в організм, ці хімічні речовини втручаються в процеси балансування рівня цукру в крові і метаболізму холестерину. Механізм захисту працює таким чином, що, коли ви їсте шкідливу їжу, організм збільшує вироблення жирових клітин і утримує воду, щоб зменшити токсичне навантаження і врятувати від шкідливих речовин внутрішні органи. Якщо функція детоксикації не в порядку, жирові відкладення будуть збільшуватися.

“Апельсинова шкірка”

Целюліт, або, як кажуть лікарі, “гіноїдна ліподистрофія”, – це накопичення жировими клітинами токсинів, рідин і відходів життєдіяльності інших клітин. В результаті вони ростуть і проявляються у вигляді нерівностей на шкірі – “апельсинової кірки”. Жирові клітини можуть десятки років накопичувати шкідливі речовини, тому позбутися целюліту допоможе лікування зони ураження, перехід з сидячого способу життя на активний і правильне харчування.

Головний біль

Часто головні болі з’являються через порушення роботи кишечника внаслідок вживання нездорової їжі. Кишечник можна назвати внутрішньої шкірою, через яку постійно проходить гігантський обсяг речовин ззовні. В процесі пропускання через себе десятків тонн їжі основним завданням кишечника залишається захист організму від численних токсичних речовин, таких, наприклад, як залишки пестицидів на овочах або важкі метали, які ми вдихаємо із забрудненим повітрям. Кишечник не пропускає отрути в кровотік, але при взаємодії з іншими органами відправляє сигнал про шкідливу їжу в вигляді головного болю.

Стомлюваність

Якщо вірити статистиці Всесвітньої організації охорони здоров’я, то понад 80% дорослих людей в розвинених країнах постійно піддаються надмірним фізичним і психологічним навантаженням, що в підсумку і призводить до гострого дефіциту їх енергетичних ресурсів, перевтоми і занепаду сил. Одна з основних того причин – харчування. У раціоні сучасної людини переважають білкова і жирна їжа тваринного походження, а ось рослинна, а також багата на клітковину – постійно зменшується. З шкідливих продуктів тіло просто не може отримати достатньо енергії. Тому люди, які неправильно харчуються, постійно відчувають себе млявими.

Метеоризм

Якщо ваш прийом їжі супроводжується постійним здуттям живота, це може говорити про те, що ферменти організму не справляються з обсягом і характером їжі, яку ви вживаєте. Не варто намагатися подолати організм, так як в результаті їжа не засвоїться і почне просто розкладатися в організмі. Якщо ж ви спостерігаєте подібні симптоми протягом довгого часу, тоді краще звернутися до лікаря, так як вони можуть бути пов’язані з наявністю хронічних захворювань в анамнезі.

Печія

У здорового шлунку кисле середовище, що обумовлене дією соляної кислоти – основного компонента шлункового соку. У стравоході ж кислотність близька до нейтральної. У нормі зворотному руху їжі перешкоджає круговий м’яз – сфінктер. При його ослабленні з тих чи інших причин кислий вміст шлунку закидається в стравохід. У стравоході відсутні залози, що виробляють захисний слиз. Тому кислий шлунковий вміст роз’їдає слизову оболонку органу, і через це спостерігається не що інше, як хімічний опік стравоходу. Причинами печії можуть бути переїдання, їжа поспіхом, жирні, смажені, гострі страви, свіжа випічка, чай, кава або шоколад.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.