Через негоду на Прикарпатті понад сотня населених пунктів без світла

Новини, Суспільство

Сильна гроза, що пронеслась Прикарпаттям 27 червня, наробила лиха майже по всій території Івано-Франківської області.

Пориви вітру ламали та викорчовували дерева, спричиняючи обриви та аварії на лініях електропередач, пише Голос.if.ua. з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Найбільше постраждали населені пункти Богородчанського та Тисменицького районів. Зачепила стихія і Надвірнянський, Рожнятівський, Долинський та Коломийський райони. Поодинокі вимкнення зафіксовані на території всієї області.

Наразі, станом на 16:00 по області вимкнено 42 населені пункти повністю, 59 – частково.

В енергокомпанії кажуть, що чітко спрогнозувати час ліквідації аварійних вимкнень, на жаль, складно.

“Сильний дощ і вітер, що все ще не припинились, ускладнюють оперативно-виробничій бригаді можливість дістатись до місць аварій та приступити до виявлення пошкоджень та усунення вимкнень. Щойно злива стихне, енергетики зможуть приступити до роботи”, – наголошують в обленерго.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку зі складними погодними умовами.  Оскільки вимкнення зачепили майже усю область, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені.

Нагадаємо, що у Богородчанах вітер виривав дерева з корінням (фоторепортаж)

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.