Вчені вигадали спосіб заселення Марсу за допомогою лише жінок

Новини

Дослідники виявили, що заморожена сперма не втрачає своїх якостей під дією нульової гравітації.
Повністю жіноча команда колоністів може заселити Марс людьми без допомоги чоловіків. Нове дослідження виявило, що заморожені чоловічі статеві клітини під дією майже нульової гравітації зберігає такі ж якості, як і сперма на Землі. Таким чином, з’являється надія, що спеціальний банк зразків у космосі одного дня може стати базою для заселення інших світів.

Про це пише The Guardian, додаючи, що це може бути цікаво з огляду на повідомлення про те, що в майбутніх пілотованих місіях на Марс будуть брати участь екіпажі, складені лише з жінок-астронавтів, інформує Голос.if.ua.

Перша британська астронавтка Гелен Шерман сказала у 2017 році на конференції, що існує неопублікований звіт NASA про дослідження сексуальних бажань у космосі членів екіпажів під час потенційних місій на Марс. Шерман розповіла, що звіт рекомендував, щоб команди були одностатевими: або виключно чоловічі, або жіночі. Тому що так будуть краще появлятися командні навички.

Тепер же висновки невеликого попереднього дослідження, в якому були використані зразки сперми 10 здорових донорів, вказують на «вірогідність створення людського банку сперми за межами Землі». Результати були представлені на щорічній зустрічі Європейської спільноти людської репродукції й ембріології у Відні.

«Деякі дослідження виявили значне скорочення у смертності людських свіжих зразків сперми. Але нічого не було відомо про можливі наслідки від гравітаційних змін для замороженого людського генетичного матеріалу. В якому стані він може бути транспортований з Землі у космос», – сказала Монтсеррат Боада з центру Dexeus Women’s Health в Барселоні.

Зразки чоловічих клітин були піддані стану, близькому до невагомості, за допомогою невеликого літака. Після цього їх проаналізували на фертильність, концентрацію, рухливість і фрагментацію ДНК. Жодної різниці зі зразками, які лишилися на Землі за звичайних умов, виявлено не було. Вчені визнають, що для остаточних висновків з цього приводу потрібні додаткові дослідження, які за найкращим сценарієм потрібно було б провести на орбіті.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.