Що носити в спеку: 6 корисних порад стиліста

Здоров'я, Новини

Коли стовпчик термометра сягає рекордних температур, перед нами постає складна дилема: вибрати трендовий і стилістично складний наряд або зробити ставку на простоту і зручність. Однак компроміс між модою і комфортом все ж можна знайти. Про те, як рятуватися від спеки стильно, розповідає імідж-стиліст, блогер і засновниця Dress to Impress Лірія Холдіна, інформує Голос.if.ua .

Пастельні відтінки

Ніжні пастельні відтінки ніби створені для літа, адже навіть асоціації, які вони викликають – свіжість, легкість, новизна. Є цьому і цілком «наукове» пояснення: темні кольори краще поглинають тепло, а значить варто стовпчику термометра почати підніматися вгору, роблять ваше життя поза кондиціонованим приміщення нестерпним. Те ж саме працює і у зворотний бік. Так, що подружитися з пастельними відтінками точно варто – їм під силу перетворити будь-який образ в ефектний і дорогий без шкоди для вашого комфорту. Крім того, через наявність загального підтону вони прекрасно поєднуються один з одним, складаючись в вишукані поєднання, що нагадують полотна імпресіоністів.

Total white

Total white – це новий total black на найближчі пару-трійку місяців. Незважаючи на приналежність до ахроматів, він притягує увагу оточуючих своєю чистотою і бездоганністю. Головне, на що важливо звертати увагу при створенні білосніжних комплектів: всі використані в них речі повинні бути одного відтінку. Взялися за білі штани, нехай і інші елементи образу будуть такими ж, віддали перевагу молочному – дотримуйтеся його.

Вільний, але не нудний крій

Мабуть, найпоширенішим способом порятунку від спеки стає спроба відкрити якомога більшу площу тіла. Само собою, у формулі «маєчка + шортики» про стиль говорити складно (та й з точки зору функціоналу це – не найкраще рішення). Куди цікавіше виглядають речі вільного крою, але при цьому тримають контур. Замініть джинсові міні-шорти на подовжені костюмні з бавовни зі стрілкою або защипами, а футболку – на легку лляну сорочку із закладеними рукавами і декількома розстебнутими гудзиками – і ось вже ваш повсякденний лук стає на порядок цікавішим і актуальнішим.

Дорогі фактури

При загальній простоті крою на допомогу також приходять і фактури. Мало що так «здешевлює» образ, як кволі або прозорі тканини, які особливо часто зустрічаються нам на вулицях в найспекотніші дні. А ось повітряний шовковий топ задасть зовсім інший настрій всьому комплекту, навіть якщо опиниться в обрамленні з більш скромними натуральними фактурами.

Аксесуари, аксесуари і ще раз аксесуари

Якщо вже від багатошаровості в одязі довелося відмовитися, створюйте її аксесуарами. Літо – єдиний сезон, коли можна дозволити собі трохи більше, не боячись при цьому переборщити. Сміливо нашаровуються делікатні багаторівневі ланцюжки з підвісками, одягайте кільця і ​​браслети відразу по кілька штук, купіть ефектні великі сережки – в лаконічних образах все це буде виглядати більш ніж доречно.

Міняйте сумки і декоруйте їх на свій смак. Придбайте шовкову хустку з відповідним вам принтом і носіть її кожен раз по-новому – як головний убір, на шиї, прикрасивши сумку або замість пояса.

Ну і, звичайно, обов’язково подружіться з сонцезахисними окулярами – вони стануть, можливо, вашою найкращою інвестицією, адже наявність нехай і однієї-єдиної, але стильної і актуальної пари миттєво перетворює вас в суперзірку, навіть якщо на укладку і макіяж не вистачило часу. Вийшло зібрати цілу колекцію? Ще краще!

Акцент на взуття

Літній взуттєвий гардероб теж набагато ширший і виходить далеко за рамки універсальної нюдової пари. Ефектним акцентом будь-якого комплекту стане взуття «з характером» – з незвичайним декором або виконане в яскравому кольорі. Каблук або його відсутність залежить від ваших власних уподобань і фізіології, на зовнішнє враження він ніяк не впливає. Корисний лайфхак: якщо помічаєте за собою схильність до набряків, придбайте літнє взуття на пів розміру або цілий розмір більше, ніж носите в холодну пору року. Ваші ноги будуть вдячні!

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.