Антиросійські протести у Грузії. У лікарнях залишаються 52 постраждалих

Новини, Політика

За даними міністерства охорони здоров’я Грузії, стан більшості людей, яких госпіталізували після масових протестів у центрі Тбілісі, оцінюють як стабільний- інформує  Голос.if.ua

У клініках Грузії залишаються 52 людини, які постраждали під час акції протесту в центрі Тбілісі. Про це 22 червня, повідомляє “Грузия Online” із посиланням на міністерство охорони здоров’я Грузії.

За даними міністерства охорони здоров’я Грузії, стан здоров’я більшості пацієнтів стабільний, деякі з них сьогодні покинуть медичні установи.

У хірургічному відділенні клініки Інгороква залишаються дев’ятеро пацієнтів, яких прооперували. За словами лікарів, найімовірніше вони покинуть медустанову в понеділок.

Ще 11 пацієнтів залишаються у “Нью-шпиталі”. За інформацією клініки, у жодного з пацієнтів немає травм, що загрожують життю. Ще четверо пацієнтів перебувають у лікарні Гудушаурі, найімовірніше, їх випишуть до кінця дня.

20 червня у Тбілісі кілька тисяч людей вимагало відставки спікера парламенту, глав МВС та Служби держбезпеки. Люди вигукували антиросійські гасла. Частина демонстрантів прорвалася в будівлю парламенту.

Приводом до початку маніфестацій у столиці Грузії став скандал на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я. Її президент, росіянин Сергій Гаврилов вирішив вести засідання із крісла спікера грузинського парламенту. Опозиція зірвала роботу асамблеї і змусила російську делегацію поспіхом покинути Тбілісі.

Проти учасників акції поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі. Під час масових протестів приблизно 240 людей дістало поранення.

Незважаючи на те, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку, 21 червня акції протесту продовжилися.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.