До Ради проходить п’ять партій – опитування Active Group

Новини, Політика

Згідно з останнім опитуванням компанії Active Group, до парламенту проходять партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина” і “Голос”. Наближаються до прохідного бар’єра “Сила і честь”, “Опозиційний блок” і Радикальна партія. 

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися наступної неділі, то до парламенту пройшло б п’ять партій, повідомляє соціологічна компанія Active Group за результатами дослідження, проведеного із 14 до 17 червня 2019 року, інформує Голос.if.ua.
Серед тих, хто планує прийти на голосування і визначилися з вибором, електоральні симпатії мають такий вигляд:

“Слуга народу” – 42,3%;
“Опозиційна платформа – За життя” – 9,8%;
“Європейська солідарність” – 8,4%;
“Батьківщина” – 8,3%;
“Голос” – 6,1%.
Більш як 4% голосів набрали б партії “Сила і честь” (4,5%), “Опозиційний блок” (4,3%) і Радикальна партія Олега Ляшка (4,1%).

Лідером антирейтингу політичних сил є “Європейська солідарність” – за цю партію не проголосувало б за жодних обставин 40,2% респондентів. На другому місці – Радикальна партія, яку точно не підтримує 29,8%, а на третьому – “Опозиційна платформа – За життя” з антирейтингом 27,9%.

Показник антирейтингу понад 20% також мають Опозиційний блок (26,2%) і “Батьківщина” (23,7%). ВО “Свобода” не підтримало б за жодних обставин 16,2% респондентів.

Дослідження було проведено на всій території України, за винятком окупованих районів. Методом особистого інтерв’ю опитано 2800 респондентів. Похибка за довірчої ймовірності 0,95% не перевищує 1,9%.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.