20 червня: свята і важливі події на цей день

Новини, Суспільство

20 червня 2018 року під Всім світі відзначається День біженців, а з ініціативи природоохоронних організацій проводиться  День захисту слонів.

Всі свята 20 червня 2018 року, історичні події цього дня, які відбувалися в різні роки, іменини,  народні прикмети – в матеріалі Голос.if.ua.

20 червня: яке сьогодні свято і пам’ятні дати

Щорічно, починаючи з 2001 року, у світі відзначається Всесвітній день біженців, затверджений під егідою ООН і приурочений до Дня африканських біженців.

Також сьогодні Всесвітній день захисту слонів в зоопарках, ініціатором проведення якого виступили зоозахисники світу з метою звернути увагу громадськості на проблеми цих тварин в неволі.

У народі 20 червня шанується Федот Страж. Вважалося, що в цей день можна сміливо купатися у водоймах, не боячись русалок. Прикмети дня:

  • теплий день обіцяє хороший врожай жита;
  • дощ на Федота – до поганого врожаю;
  • якщо на Федота вдарить гроза – до довгої похмурої погоди.
    Іменинники 20 червня

    Сьогодні іменини святкують: Олександр, Ганна, Богдан, Борис, Валентин, Василь, Володимир, Григорій, Зінаїда, Іван, Максим, Марія, Михайло, Микола, Павло, Петро, ​​Тарас, Федір.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.