Два йогурти в тиждень знижують ризик раку кишечника

Здоров'я, Новини

Щотижневе вживання двох йогуртів зменшує ймовірність розвитку передракових поліпів кишечника на 20%. Дослідники вважають, що подібний вплив надають пробіотики,інформує Голос.if.ua.

Щотижневе вживання двох йогуртів зменшує ймовірність розвитку передракових поліпів кишечника на 20%. Дослідники вважають, що подібний вплив надають пробіотики.

Вживання не менше двох порцій йогурту в тиждень може забезпечити захист від виникнення поліпів кишечника, які нерідко передують злоякісним новоутворенням цього органу. Дослідники з’ясували, що у людей, які отримували не менше двох йогуртів щотижня, знижується ймовірність розвитку поліпів майже на 20%, в порівнянні з тими, хто йогурти не їсть. Дослідники з Університету Вашингтона вважають, що отримані ними дані підтримують висновки попередніх досліджень. Наука все більше переконується в тому, що йогурт здатний зменшити ризик раку кишечника за рахунок впливу на типи і обсяги кишкових бактерій.

Поліпи або аденоми кишечника це аномальні нарости, які формуються в оболонці даного органу. Дані новоутворення є передраковими, а це означає, що в разі відсутності лікування вони можуть теоретично стати злоякісними, але можуть і зберегти своє початкове призначення. Автори дослідження простежили за харчуванням і розвитком поліпів у більш ніж 32 600 чоловіків і 55 700 жінок.

Всі учасники цих спостережень проходили через ендоскопічні дослідження кишечника в період між 1986 і 2012 роками. Кожні чотири роки вони розповідали про своє харчування, особливо оцінюючи кількість йогурту в раціоні. За 26 років спостережень було зафіксовано понад 5 800 поліпів у чоловіків і більше 8 100 поліпів у жінок. При цьому ніякого зв’язку між вживанням йогурту і розвитком кишкових поліпів у жінок виявлено не було.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.