18 червня: яке сьогодні свято,іменинни

Новини, Суспільство

Всі свята в різних країнах і в православ’ї в цей день про інформує Голос.if.ua.

День дільничного інспектора міліції в Україні

В Україні це професійне свято відзначають щороку 18 червня. Його встановили у 2004 році за наказом міністра внутрішніх справ України. День народження УІМ – 18 червня 1923 року. Тоді народний комісар внутрішніх справ міліції УРСР підписав наказ «Про затвердження інструкції для районних спостерігачів міських відділів». Але свято заснували тільки в 2004 році. У це свято всі співробітники цієї служби отримують вітання від колег та друзів.

Православні свята:

  • День пам’яті священномученика Дорофія, єпископа Тирського.
  • Благовірного князя Феодора Ярославича (брата святого Олександра Невського), Новгородського.
  • Ігоревської ікони Божої Матері.
  • Седмиця 1-ша після П’ятидесятниці. Всіх святих. Троїцька седмиця.

Дорофєєв день

У цей день вшановують священномученика Дорофія Тирського, жив в 3-4 століттях. Святий Дорофей вважається автором «Синопсиса» — зібрання переказів про життя пророків і апостолів. Наші предки вважали, що з цього часу починалися найкоротші ночі, які називали горобиними. А ще розквітає сон-трава або простріл. Їх так назвали, тому що трава навіває сон, а ще показує сплячим майбутнє. Квіти сон-трави жовті і блакитні, вони розпускаються по ночах. Їх не можна просто так збирати, тільки якщо знати спеціальні замовляння. Якщо сон-трава правильна, то вважається, що вона буде ворушитися в джерельній воді в повний місяць. Також її використовували, щоб захиститися від нечисті. Ще вважається, що якщо цей день теплий і ясний, то зерно буде дуже великим.

Іменини в цей день

Гаврило, Георгій, Гордій, Дмитро, Дорофей, Ігор, Костянтин, Леонід, Марк, Михайло, Микола, Петро, Федір

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.