Деяким франківським підприємствам відключили воду через незаконні скиди фекальних стоків

Новини, Суспільство

Комісією КП «Івано-Франківськводоекотехпром» було здійснено повне обстеження, каналізаційної мережі, водопровідної мережі, а також дощових стоків від мікрорайону БАМ до вул Набережної.

Було повністю досліджено усі можливі витоки, які спричиняють забруднення потічка, інформує Голос.if.ua. . Вході проведення обстеження, було виявлено ряд підприємств і підприємців, які здійснюють незаконні скиди фікальних стоків, до дощоприймальної каналізації. На даний момент повністю призупинено подачу холодного водопостачання приватним підприємствам, організаціям, які знаходяться на прилеглій території, до повного виявлення причини забруднення. На деяких підприємців, було складено приписи.

“Також проводиться повністю провимавння колодязів, для встановлення самовільних врізок. Є місця, де ми не можемо відслідкувати чи там немає незаконної врізки, тому, що відсутні каналізаційні люки, но Ми робимо усе, щоб відшукати такі порушення, та ліквідувати їх”, – йдеться у повідомленні.

Також підприємцям було запропоновано отримати технічні умови, або встановити локальні очисні споруди, щоб якість їх стоків відповідали повністю санітарним нормам.

Тому, щоб повністю уже убезпечити попадання каналізаційних стоків в дощовий колектор забудівники, які проводять поруч будівельні роботи, взяли на себе зобов’язання збудувати новий дощоприймальний колектор. До кінця місяця, забудівники добудують даний колектор, а те місце де є старий колектор, буде повністю ліквідовано. Технагляд КП буде повністю контролювати даний процес і жодних врізок в даний колектор, не буде допущено.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.