Проведено тактико-спеціальне навчання на ТОВ «Карпатнафтохім»

Без рубрики

Працівники пожежно-рятувальної служби області проводять навчання на найбільш пожежонебезпечних об’єктах та об’єктах із наявністю легкозаймистих речовин. В ході таких навчань не тільки відпрацьовуються бойові вміння та навички особового складу рятувальних підрозділів, але й перевіряється компетентність обслуговуючого персоналу підприємства на предмет дій у разі виникнення пожежі.Голос.if.ua

Сьогодні під керівництвом начальника Управління ДСНС в області Володимира Чернецького проведено тактико-спеціальне навчання  на ТОВ «Карпатнафтохім».

За тактичним задумом навчань, під час виконання регламентних робіт, через порушення обслуговуючим персоналом правил пожежної безпеки стався вибух з подальшим пошкодженням та займанням ректифікаційної колони. Травмовано 2 працівників.

Про пожежу обслуговуючий персонал одразу ж повідомляє диспетчера виробництва, викликає пожено-рятувальну службу, а також вмикає звукову систему оповіщення. В свою чергу, диспетчер вмикає систему водяного орошення установок. Проводиться  евакуація персоналу з небезпечної зони.

Прибувши до місця виклику, керівник гасіння пожежі проводить розвідку місця виникнення пожежі, встановлює факт факельного горіння висотою 15 метрів, викликає спеціальні служби взаємодії та підтверджує підвищений номер виклику. На місці організовано штаб пожежогасіння.

Рятувальники в тепловідбивних костюмах здійснюють рятування потерпілих та евакуацію їх у безпечне місце. В свою чергу, медики надають їм першу невідкладну допомогу та направляють до лікувальних закладів.

Вогнеборці прокладають магістральні лінії, встановлюють автомобілі на пожежні гідранти. Всі сили та засоби зосереджені для ліквідації пожежі. Проводиться пінна атака.

Умовну пожежу локалізовано, а згодом і ліквідовано.  Рятувальникам поступає команда відбій. Проводиться розбір навчань.

Проведення таких навчань з особовим складом рятувальників дає можливість вдосконалювати професійні навички щодо дій в різних надзвичайних ситуаціях.

 

62618191_2250047291781760_6637914686597627904_n.jpg

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.