Україна – Люксембург. Ще один крок до омріяного Євро 2020

Новини, Суспільство

Сьогодні, в рамках четвертого туру кваліфікаційного раунду до чемпіонату Європи 2020  у Львові національна збірна команда України прийматиме команду Люксембургу про це інформує Голос.if.ua.

Наразі у нашої збірної сім залікових балів після трьох проведених матчів.

У сьогоднішнього суперника, збірної Люксембургу, наразі  чотири бали, після трьох зіграних матчів. У діючих чемпіонів Європи два  бали,  у збірних Литви та Сербії – по одному. Усі три команди провели по два матчі.

Обидві збірні вже зустрічались у поточному відбірковому циклі.  25 березня поточного року на «Жозе Бартель» у Люксембурзі  українська збірна провела чи не найскладніший та драматичний  матч у цьому турнірі.

Першими у тій грі відзначились господарі.  Рахунок у матчі відкрив Давід Тюрпель на 34 хвилині, вразивши ворота Андрія Пятова. Через шість хвилин, Віктор Циганков не тільки зрівняв рахунок у грі, але відкрив лік своїм забитим м’ячам у футболці Національної збірної.

Кульмінацією матчу стала третя додана хвилина до основного часу гри, коли Жерсон Родрігес, після кутового у виконанні  гостей, спрямував м’яча у власні ворота та «допоміг» нашій збірній здобути  першу перемогу у відбірковому циклі до  Євро 2020.

Слід відзначити, що березневий  матч другого туру відбору до континентальної першості для  обох збірних був четвертим за ліком, які вони проводили між собою.

У трьох попередніх зустрічах, які передували матчу у березні, з однаковим рахунком 3:0 незмінно перемогу святкували українці.

Стадіон «Жозі Бартель», який є найбільшою спортивною  ареною Люксембургу та може на своїх трибунах розмістити  8 054 глядачів. Названий на честь чемпіона Олімпійських ігор 1952 р. із легкої атлетики у бігу на 1500 м. – Жозі Бартеля).

Одна зустріч між збірними була зіграна на «Арена Львів», в рамках відбору до Євро 2016. У Львові, у червні 2016 р., синьо-жовта команда у другому таймі тричі вразила ворота гостей.

Забитими м’ячами відзначились Артем Кравець, Денис Гармаш та Євген Коноплянка.

До речі,  Артем та Євген можуть збільшити свій гольовий доробок у   матчах із люксембуржцями, оскільки знаходяться у заявці на сьогоднішню гру.

Крім цього не можливо не відзначити, що два забиті м’ячі у ворота сербів у попередньому матчі, дозволили Євгену Коноплянку перетнути рубіж у двадцять забитих м’ячів за збірну, ставши  третім  бомбардиром в історії збірної. Наразі у Євгена двадцять один забитий м’яч (48 в теперішнього головного тренера збірної Андрія Шевченко та 36 в Андрія Ярмоленка, який через травму пропускає матчі збірної у Львові).

Для нашої збірної звітна гра буде вісімнадцятою за ліком, яку вона проведе  безпосередньо у Львові.

Як відомо у попередніх «львівських»  матчах було здобуто п’ятнадцять звитяг та два нічиї. Різниці м’ячів 44-9.

Український вболівальник небезпідставно сподівається не тільки на перемогу свої збірної, але й здобуття нею чергових трьох залікових пунктів у боротьбі за путівку до Євро 2020.

При цьому мало хто сумнівається, що підопічним Андрія Шевченка до снаги продемонструвати  яскраву гру у своєму виконанні, як це  було у попередньому матчі  із «білими орлами» із Сербії, що має  стати  запорукою перемоги у матчі   над «червоними левами» із Люксембургу.

Матч у Львові проводитиме бригада арбітрів зі Словаччини, на чолі із тридцятишестирічним  Петером Краловичем.

Початок гри о 21:45. Пряму трансляцію матчу можна буде переглянути на каналі України та Футбол 1.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.